Sarma u slatkom kupusu

Sarma u slatkom kupusu
Bosanski kuhar - Sarma u slatkom kupusu

SASTOJCI (Za 4 osobe): 
  • 1 kg slatkog kupusa
  • 30 dkg junetine (buta)
  • 6 dkg riže
  • 10 dkg crvenog luka
  • so, biber, aleva paprika

PRIPREMA:
  1. Blanširajte očišćene listove kupusa i ocijedite. 
  2. Mljeveno meso začinite, dodajte rižu i sitno isjeckan luk.
  3. Dobro izmješajte tako da dobijete kompaktnu masu pa njome punite listove kupusa i oblikujte sarme.
  4. Sarme kružno složite u šerpu, zalijte goveđom supom i skuhajte.
  5. Prije serviranja rastopite malo masla ili maslaca, dodajte aleve paprike i prelijte preko vrele sarme dok ona vri.
  6. Služite sa povlakom ili dodajte bareni krompir kao prilog.

Popularni postovi