nedjelja, 4. studenoga 2012.

Mađarica

Mađarica
Bosanski kuhar: Mađarica

SASTOJCI ZA KORE:
  • 500 gr glatkog brašna
  • 50 gr masti (ili margarina)
  • 200 gr šećera
  • 1 jaje
  • 2 dl kiselog vrhnja
  • 1/2 praška za pecivo
PRIPREMA KORA:
Prašak za pecivo prosijte zajedno s brašnom. U brašno utrljajte mast. Dodajte šećer, jaje i kiselo vrhnje. Umijesite tijesto i podijelite ga na 5-7 dijelova (ovisno o veličini pleha). Svaki od dijelova razvaljajte na približno 30x30 cm. Kad je razvaljano, tijesto namotajte na valjak i prenesite na površinu na kojoj će se peći. Peče se na obrnutoj strani pleha. Površinu na kojoj se kore peku treba pobrašniti. Pecite na 200 stupnjeva 4 minute svaku koru.

SASTOJCI ZA KREMU:
  • 150 g kristal šećera
  • 0,6 l mlijeka
  • 70 gr pšeničnog brašna
  • 125 gr margarina
  • 1 velika vrhom puna žlica kakaa (10 gr)
  • 1 velika vrhom puna žlica čokolade u prahu (10 gr)
PRIPREMA KREME:
U malo mlijeka razmutite brašno, šećer, kakao i čokoladu. Preostalo mlijeko zagrijte dok ne zakipi i potom ukuhajte smjesu. Uz miješanje kuhajte oko 10 minuta dok se krema ne zgusne. U vruću kremu dodajte margarin. Rasporediti na kore vruće. Gornju koru premazati čokoladom. 

PRIPREMA GLAZURE:
Ovisno o količini rastopite čokoladu na pari i prelijte gotov kolač.

Bosanski kuhar recept i fotografiju preuzeo sa kuharskog bloga Domaći recepti.

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

© 2013 iPRESS. All rights resevered. Designed by Templateism