nedjelja, 4. studenoga 2012.

Mađarica

Mađarica
Bosanski kuhar: Mađarica

SASTOJCI ZA KORE:
  • 500 gr glatkog brašna
  • 50 gr masti (ili margarina)
  • 200 gr šećera
  • 1 jaje
  • 2 dl kiselog vrhnja
  • 1/2 praška za pecivo
PRIPREMA KORA:
Prašak za pecivo prosijte zajedno s brašnom. U brašno utrljajte mast. Dodajte šećer, jaje i kiselo vrhnje. Umijesite tijesto i podijelite ga na 5-7 dijelova (ovisno o veličini pleha). Svaki od dijelova razvaljajte na približno 30x30 cm. Kad je razvaljano, tijesto namotajte na valjak i prenesite na površinu na kojoj će se peći. Peče se na obrnutoj strani pleha. Površinu na kojoj se kore peku treba pobrašniti. Pecite na 200 stupnjeva 4 minute svaku koru.

SASTOJCI ZA KREMU:
  • 150 g kristal šećera
  • 0,6 l mlijeka
  • 70 gr pšeničnog brašna
  • 125 gr margarina
  • 1 velika vrhom puna žlica kakaa (10 gr)
  • 1 velika vrhom puna žlica čokolade u prahu (10 gr)
PRIPREMA KREME:
U malo mlijeka razmutite brašno, šećer, kakao i čokoladu. Preostalo mlijeko zagrijte dok ne zakipi i potom ukuhajte smjesu. Uz miješanje kuhajte oko 10 minuta dok se krema ne zgusne. U vruću kremu dodajte margarin. Rasporediti na kore vruće. Gornju koru premazati čokoladom. 

PRIPREMA GLAZURE:
Ovisno o količini rastopite čokoladu na pari i prelijte gotov kolač.

Bosanski kuhar recept i fotografiju preuzeo sa kuharskog bloga Domaći recepti.