Losos u umaku od pistacija
Bosanski kuhar - Losos u umaku od pistasija |
SASTOJCI:
- 2 kašike maslaca
- 2 filea lososa
- 1 kašika brašna
- 1 kašika vrhnja za kuhanje
- 2 kašika mente
- 2 kašika svježeg soka od limuna
- 1/4 nasjeckanih pistacija
- sol
- papar
PRIPREMA:
- U velikom loncu na srednje jakoj vatri zagrijte maslac. Začinite obje strane filea sa solju i paprom i pržite oko 3 minute na jednoj strani. Okrenite i pecite oko 2 minute. Uklonite s vatre i držite ih na toplom mjestu.
- U ostu tavu dodajte brašno i miješajte dok ne postane glatko. Dodajte vrhnje i sok od limuna i kuhajte oko 3 minute, dok se ne zgusne. Dodajte mentu, sol i papar i dobro promiješajte.
- Poslužite losos s umakom, pospite s pistacijama i poslužite odmah.