Losos u umaku od pistacija

Losos u umaku
Bosanski kuhar - Losos u umaku od pistasija

SASTOJCI:
  • 2 kašike maslaca
  • 2 filea lososa
  • 1 kašika brašna
  • 1 kašika vrhnja za kuhanje
  • 2 kašika mente
  • 2 kašika svježeg soka od limuna
  • 1/4 nasjeckanih pistacija
  • sol
  • papar
PRIPREMA:
  1. U velikom loncu na srednje jakoj vatri zagrijte maslac. Začinite obje strane filea sa solju i paprom i pržite oko 3 minute na jednoj strani. Okrenite i pecite oko 2 minute. Uklonite s vatre i držite ih na toplom mjestu.
  2. U ostu tavu dodajte brašno i miješajte dok ne postane glatko. Dodajte vrhnje i sok od limuna i kuhajte oko 3 minute, dok se ne zgusne. Dodajte mentu, sol i papar i dobro promiješajte.
  3. Poslužite losos s umakom, pospite s pistacijama i poslužite odmah.

Popularni postovi