četvrtak, 4. listopada 2012.

Pijesak torta

Pijesak torta
Bosanske torte - Pijesak torta

SASTOJCI:
  • 1,5 l mlijeka 
  • 3 pudinga od vanilije 
  • 3 čaše šećera 
  • 150 gr. putera 
  • 3 vanilin šećera 
  • 300 gr. kokosa 
  • 300 gr. mljevenog keksa 
  • 300 gr. mljevenog lješnjaka ili oraha 
  • 100 gr. čokolade 
  • 1-2 vrećice šlaga
PRIPREMA:
  1. Skuhati 3 pudinga sa 3 čaše šećera u 1,5 l mljeka, te ohladiti, dodati puter i vanilin šećer te dobro ujednačiti masu. 
  2. Raspodijeliti na tri jednaka dijela. U jedan dio dodati 100 gr. rastopljene čokolade i lješnjake (orahe), drugi kokos, treći mljeveni keks i dobro ujednačiti. 
  3. Sipati smjesu u formu za torte i izravnati. Ukrasiti sa šlag pjenom (ili šlag kremom) po vašoj želji i ukusu. 
Bosanski kuhar recept i fotografiju preuzeo sa kulinarskog bloga www.seherbosna.blogger.ba .