Teleća džigerica u saftu

Teleća džigerica u saftu
Bosanska kuhinja: Teleća džigerica u saftu

SASTOJCI:
  • 1 kg džigerice
  • 2 dl ulja
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 paprika
  • 1 kašika brašna
  • so
  • biber u zrnu
  • peršun
  • lovorov list
  • mljevena paprika
  • vegeta
PRIPREMA:
  1. Izdinstati luk i papriku na ulju, dodati isječenu džigericu, biber u zrnu, lovorov list, posoliti i ostaviti na laganoj vatri još 15 minuta.
  2. Nakon što se jelo izdinsta dodati 1 kašiku brašna, 1 kašikicu mljevene paprike i 1 dl vode i kuhati oko 30 minuta. Na kraju dodati peršun i vegetu. Servirati vruću džigericu, dekorisati po želji. 
Izvor: Bosanski kuhar preuzeo recept i fotografije iz kulinarskog magazina "Pošalji recept"

Popularni postovi