Šareni slani rolat
Bosanska kuhinja: Šareni slani rolat |
SASTOJCI:
- 1 pakovanje lisnatog tijesta
- 200 g mljevenog mesa
- 200 g šampinjona
- 1 manja glavica crnog luka
- 200 g suhog mesa
- 200 g feta sira
- 5-6 kiselih krastavčića
- 2 jaja
- 2 kašike pavlake
- malo brašna
- so
PRIPREMA:
- Luk i šampinjone sitno isjeći, dodati meso, so, začine i prodinstati.
- Lisnato tijesto rastanjiti u oblik pravougaonika, filovati nadjevom i umotati u rolat.
- Nadjev za drugi rolat pripremiti od sitno isjeckanog mesa, krastavčića i feta sira. Sve sjediniti sa prethodno umućenim jajima, povlakom i malo brašna.
- Opet razviti lisnato tijesto u oblik pravougaonika, filovati i uviti u rolat, ali stranice saviti na unutra da ne iscuri fil.
- Peći na 200 °C oko pola sata.
Bosanski recepti: Šareni slani rolat (Priprema) |