četvrtak, 13. rujna 2012.

Šareni slani rolat

Slani rolat
Bosanska kuhinja: Šareni slani rolat

SASTOJCI:
  • 1 pakovanje lisnatog tijesta
  • 200 g mljevenog mesa
  • 200 g šampinjona 
  • 1 manja glavica crnog luka
  • 200 g suhog mesa
  • 200 g feta sira
  • 5-6 kiselih krastavčića
  • 2 jaja
  • 2 kašike pavlake 
  • malo brašna
  • so
PRIPREMA:
  1. Luk i šampinjone sitno isjeći, dodati meso, so, začine i prodinstati.
  2. Lisnato tijesto rastanjiti u oblik pravougaonika, filovati nadjevom i umotati u rolat.
  3. Nadjev za drugi rolat pripremiti od sitno isjeckanog mesa, krastavčića i feta sira. Sve sjediniti sa prethodno umućenim jajima, povlakom i malo brašna. 
  4. Opet razviti lisnato tijesto u oblik pravougaonika, filovati i uviti u rolat, ali stranice saviti na unutra da ne iscuri fil.
  5. Peći na 200 °C oko pola sata.
Šareni slani rolat
Bosanski recepti: Šareni slani rolat (Priprema)

Izvor: Bosanski kuhar recept i fotografiju preuzeo iz kulinarskog magazina "Pošalji recept"

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

© 2013 iPRESS. All rights resevered. Designed by Templateism