četvrtak, 13. rujna 2012.

Šareni slani rolat

Slani rolat
Bosanska kuhinja: Šareni slani rolat

SASTOJCI:
  • 1 pakovanje lisnatog tijesta
  • 200 g mljevenog mesa
  • 200 g šampinjona 
  • 1 manja glavica crnog luka
  • 200 g suhog mesa
  • 200 g feta sira
  • 5-6 kiselih krastavčića
  • 2 jaja
  • 2 kašike pavlake 
  • malo brašna
  • so
PRIPREMA:
  1. Luk i šampinjone sitno isjeći, dodati meso, so, začine i prodinstati.
  2. Lisnato tijesto rastanjiti u oblik pravougaonika, filovati nadjevom i umotati u rolat.
  3. Nadjev za drugi rolat pripremiti od sitno isjeckanog mesa, krastavčića i feta sira. Sve sjediniti sa prethodno umućenim jajima, povlakom i malo brašna. 
  4. Opet razviti lisnato tijesto u oblik pravougaonika, filovati i uviti u rolat, ali stranice saviti na unutra da ne iscuri fil.
  5. Peći na 200 °C oko pola sata.
Šareni slani rolat
Bosanski recepti: Šareni slani rolat (Priprema)

Izvor: Bosanski kuhar recept i fotografiju preuzeo iz kulinarskog magazina "Pošalji recept"