Kompromisna kvrguša
Bosanska kuhinja: Kompromisna kvrguša |
SASTOJCI:
- 3 jaja
- mlijeko
- mineralna voda
- 300 gr brašna
- 1/2 kesice praška za pecivo
- 400 gr pilećih fileta
- 1 pakovanje šampinjona
- 200 ml vrhnja za kuhanje
- 100g čvrstog vrhnja
- so,ulje,vegeta
PRIPREMA:
- U posudu za miješanje umutiti 3 jaja, dodati malo mlijaka, mineralne vode, soli, ulja, oko 300 gr brašna pomiješanog sa pola praška za pecivo i mutiti dodavajući vodu dok se nedobije tijesto malo gušće od onog za palačinke.
- Tepsiju namažite uljem i izliti tijesto.
- Oprati filete, narezati ih na šnicle i posuti vegetom te poredati po slobodnim površinama na tijestu.
- Oprati šampinjone, tanko ih narezati i poredati po slobonim površinama na tijestu.
- Šampinjone posoliti a filete pouljiti.
- Kvrgušu peci u rerni na 200°C 30-tak minuta (dok ne porumeni).
- Posebno pomiješati tečno vrhnje za kuhanje, čvrsto vrhnje, malo mlijeka i soli te preliti preko kvrguše i vratiti je u rernu da se dopeče.