Kompromisna kvrguša

Kvrguša
Bosanska kuhinja: Kompromisna kvrguša


SASTOJCI:
  • 3 jaja
  • mlijeko
  • mineralna voda
  • 300 gr brašna
  • 1/2 kesice praška za pecivo
  • 400 gr pilećih fileta
  • 1 pakovanje šampinjona
  • 200 ml vrhnja za kuhanje
  • 100g čvrstog vrhnja
  • so,ulje,vegeta
PRIPREMA:
  1. U posudu za miješanje umutiti 3 jaja, dodati malo mlijaka, mineralne vode, soli, ulja, oko 300 gr brašna pomiješanog sa pola praška za pecivo i mutiti dodavajući vodu dok se nedobije tijesto malo gušće od onog za  palačinke.
  2. Tepsiju namažite uljem i izliti tijesto.
  3. Oprati filete, narezati ih na šnicle i posuti vegetom te poredati po slobodnim površinama  na tijestu.
  4. Oprati šampinjone, tanko ih narezati i poredati po slobonim površinama na tijestu.
  5. Šampinjone posoliti a filete pouljiti.
  6. Kvrgušu peci u rerni na 200°C  30-tak minuta (dok ne porumeni).
  7. Posebno pomiješati tečno vrhnje za kuhanje, čvrsto vrhnje, malo mlijeka i soli te preliti preko kvrguše i vratiti je u rernu da se dopeče.

Izvor: Bosanski kuhar recept i fotografije preuzeo iz kulinarskog magazina "Pošalji recept"

Popularni postovi