Kokos torta

Kokos torta
Bosanski recepti - Kokos torta 

SASTOJCI:
  • 9 jaja
  • 18 kašika šećera
  • 200g kokosa
  • 200g margarina
  • 2 šlag pjene
  • 1 krema od čokolade
  • 200g čokolade
PRIPREMA:

Bijela kora:
Umutit bjelance od 9 jaja sa 9 kašika šećera i dodat 200g kokosa. Stavit u pecaru da se isuši na temperaturi od 50°C - 100°C.

Crna krema:
Umutiti 9 žumanjaka sa 9 kašika šećera. Nakon toga dodavati omekšan margarin pa omekšanu čokoladu. Nakon što se smjesa ohladi posebno umutiti šlag kremu od čokolade i ubaciti u prethodnu smjesu. Konačnu smjesu posuti po ohlađenoj bijeloj kori.

Šlag pjena:
Umutiti 2 šlag pjene i staviti preko crne kreme i posuti izrendanom čokoladom radi dekoracije.

Kokos torta
Bosanska kuhinja: Kokos torta
Izvor: Bosanski kuhar recept i fotografije preuzeo sa kulinarskog portala "Domaći recepti" 

Popularni postovi