Kokos torta
Bosanski recepti - Kokos torta |
SASTOJCI:
- 9 jaja
- 18 kašika šećera
- 200g kokosa
- 200g margarina
- 2 šlag pjene
- 1 krema od čokolade
- 200g čokolade
PRIPREMA:
Umutit bjelance od 9 jaja sa 9 kašika šećera i dodat 200g kokosa. Stavit u pecaru da se isuši na temperaturi od 50°C - 100°C.
Umutiti 9 žumanjaka sa 9 kašika šećera. Nakon toga dodavati omekšan margarin pa omekšanu čokoladu. Nakon što se smjesa ohladi posebno umutiti šlag kremu od čokolade i ubaciti u prethodnu smjesu. Konačnu smjesu posuti po ohlađenoj bijeloj kori.
Umutiti 2 šlag pjene i staviti preko crne kreme i posuti izrendanom čokoladom radi dekoracije.
Izvor: Bosanski kuhar recept i fotografije preuzeo sa kulinarskog portala "Domaći recepti"
Bosanska kuhinja: Kokos torta |