subota, 29. rujna 2012.

Hljeb od heljde

Bosanski kuhar: Hljeb od heljde

SASTOJCI:
  • 200 g heljdinog brašna 
  • 200 g integralnog pšeničnog brašna 
  • 100 g ražanog brašna 
  •  prašak za pecivo 
  • malo sode bikarbone 
  • 4 kašike maslinovog ulja 
  • pola kašike kima 
  • 1 kašika sjemena lana 
  • malo ružmarina 
  • pola litra vode 
  • malo soli 

PRIPREMA:
  1. Pomiješati sastojke i ostaviti preko noći da fermentišu.
  2. Zagrijati rernu na 250 °C.
  3. Smjesu sipati preko pek-papira u odgovarajuću posudu i peći oko 30 min

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

© 2013 iPRESS. All rights resevered. Designed by Templateism